Hitel » Fedezet nélküli hitel » Áruvásárlási hitel (Áruhitel)

 

Ebben a részben a áruvásárlási hitel (áruhitel) fogalmát ismertetjük, mely az előzőekben már leírt fedezet nélküli hitel egyik fajtája a hitel csoportok közül.

Az áruhitel lehet az egyik jó választás például ajándék vásárlásra (számítógép, háztartási eszközök, műszaki cikkek, bútor, utazás, stb.). A legtöbb üzlet szerződésben áll valamilyen hitelintézettel és automatikusan választható a hitel lehetőség. Szinte az összes intézet forint alapon biztosítja konstrukcióját (így elkerülve az árfolyamkockázat vállalást). Amit mindenképp érdemes figyelni vásárláskor az a THM érték.

Mint a legtöbb kis összegű hitelnél általában itt is magasabbak a kamatok, viszont könnyebb hozzájutni. A felvehető kölcsön értéke néhány tízezer forinttól néhány százezer forintig terjedhet. Az áruhitel intézetek feltételei eléggé eltérőek lehetnek és különböző akciókkal állhatnak elő. Legtöbb esetben valamilyen közüzemi számlát, adott idejű munkaviszony igazolást, minimum jövedelmet, telefonos elérhetőséget kell bemutatnunk, vagy még azt sem.

Törlesztéskor választhatunk, hogy csekken, vagy banki utalással kívánjuk-e fizetni a havi részleteket, de előfordulhat személyes "becsengetéses" megoldás is.

 

 

Hitel hirdetések