Hitel » Jelzáloghitel » Életbiztosítással Kombinált Hitel

 

Ebben a részben az életbiztosítással kombinált hitel fogalmát ismertetjük, mely az előzőekben már leírt fedezetes hitel (jelzáloghitel) egyik fajtája a hitel csoportok közül.

Az életbiztosítással kombinált hitel egy ötletes banki "termék" (igaz első körben drágának tűnhet), melynél felveszünk egy nagyobb összegű hitelt és ahhoz kötünk egy szintén magas összegű (pl. a felvett hitelével azonos) életbiztosítást magunkra. A havi törlesztés tőke része (lásd a hitel oldalon) nem a banknak megy, hanem az életbiztosítás havi részlete lesz. Majd miután letelik a törlesztés ideje, az addig befizetett és felhalmozódott összeget az életbiztosító fizeti be a banknak. Az életbiztosítás tulajdonképpen kötvény, mely a törlesztési idő lejártáig kamatozott és nyereséget termelt, így hosszabb távon alacsonyabbra jöhet ki a teljes hitel összeg.

Ezen felül természetesen az életbiztosítással járó kedvezmények is igénybe vehetők a biztosított számára és esetleges halál bekövetkeztekor nem öröklődik tovább a hitel mondjuk a család felé, mivel olyankor a biztosító egyenlíti ki a hitel fennmaradó összegét a bankkal.

Mint a legtöbb nagyobb összegű hitelnél általában alacsonyabbak a kamatok (alacsonyabb a szabad felhasználású hitelnél is néhány százalékkal), viszont nehezebb lakáshitelhez hozzájutni. A felvehető kölcsön értéke néhány tízezer forinttól néhány százezer forintig terjedhet. Az áruhitel intézetek feltételei eléggé eltérőek lehetnek és különböző akciókkal állhatnak elő. Legtöbb esetben valamilyen közüzemi számlát, adott idejű munkaviszony igazolást, minimum jövedelmet, telefonos elérhetőséget kell bemutatnunk, vagy még azt sem.

Törlesztéskor választhatunk, hogy csekken, vagy banki utalással kívánjuk-e fizetni a havi részleteket, de előfordulhat személyes "becsengetéses" megoldás is.

 

 

Hitel hirdetések