Hitel » Fedezet nélküli hitel » Hitelkártya

 

Ebben a részben a hitelkártya fogalmát ismertetjük, mely az előzőekben már leírt fedezet nélküli hitel egyik fajtája a hitel csoportok közül.

A folyószámla hitel összeg felvehető értéke a fedezet nélküli hitelek közül kisebb, mint az áruhitelé, vagy a személyi kölcsöné (általában néhány tízezer forint). Ajándék vásárlásra például kiváló lehet, vagy váratlan kiadásokra. Választhatunk forint alapon (így elkerülve az árfolyamkockázatot) vagy deviza alapon. Folyószámla hitelnél szintén beszélhetünk felvehető összegről, a futamidőről, a törlesztő részletről és a pénznemről. Hitel felvétel előtt vizsgáljuk meg a THM értéket, mely jó összehasonlító alap. Figyelem: ne keverjük össze a hitelkártya fogalmát a például VISA vagy MasterCard hitelkártyával! Esetünkben a hitelkártya a folyószámlához kapcsolódó hitelt jelenti és nem a műanyag kártyát!

Mivel a felvehető hitel értéke viszonylag alacsony, így a kamatok is magasabbak, bár a folyószámlára beérkező összegek rögtön törlesztésre fordítódnak. Szinte az egyik legkönnyebben hozzáférhető hitelfajta az egyszerű adminisztrációnak köszönhetően, a lényeg, hogy legyen folyószámla hitel. A hitelhez való hozzájutás feltételének vizsgálata nem annyira szigorú, mint a személyi kölcsön esetében.

Törlesztéskor megszabott időintervallumú kamatfizetés van, melynek tranzakciója a folyószámlán történik.

 

 

Hitel hirdetések