Hitel » Fedezet nélküli hitel » Személyi Kölcsön

 

Ebben a részben a személyi kölcsön fogalmát ismertetjük, mely az előzőekben már leírt fedezet nélküli hitel egyik fajtája a hitel csoportok közül.

A személyi kölcsön a fedezet nélküli hitelek közül a legnagyobb felvehető pénzösszeget nyújthatja (néhány százezertől akár a néhány millió /5/ forintig). Például autóvásárlásra alkalmas lehet. Választhatunk forint alapon (így elkerülve az árfolyamkockázatot) vagy deviza alapon. Személyi kölcsön esetén a legfontosabb fogalmak a kölcsönösszeg, a futamidő, a törlesztő részlet és a pénz neme. A törlesztéskor ügyeljünk a THM értékre.

Mivel a felvehető hitel értéke magasabb, így a kamatok az összeg nagyságához mérten alacsonyabb lehet. A bankok természetesen itt is a legkülönbözőbb személyi kölcsön akciókkal csalogathatnak. Legtöbb esetben valamilyen közüzemi számlát, adott idejű munkaviszony igazolást, minimum jövedelmet, telefonos elérhetőséget kell bemutatnunk, tehát igazolnunk kell személyazonosságunkat és hitelképességünket. A hitelbírálat talán ebben az esetben a legszigorúbb. A hitel intézetek ellenőrizhetik, hogy érkezik-e jövedelem a folyószámlánkra és fel is hívhatják a munkáltatónkat a jövedelem igazolás bizonyítása céljából.

Törlesztéskor folyószámlára történik a havi részleteket befizetése és a kölcsön is mindenképpen folyószámlára érkezik és átutalás formájában.

 

 

Hitel hirdetések