Ajándék ötletek » Ötletek Valentin napra

 

A Valentin nap (Szent Valentin nap - nálunk Bálint nap: valens szóból származó "erős, egészséges" jelentéssel) február 14-ére datálódik. Magyarországon kb. csak 10 éve ünneplik. Amerikában és Nyugat-Európában (főleg Angliában) nagyobb hagyományai vannak. Szent Valentin számos mártír szent neve az ősi Rómában (nem biztos, hogy 1, vagy akár több szent ünnepli ugyanezen napon), tulajdonképpen nem sok pontos információ maradt meg róla, csak a név és halálának napja.
Az egyik 1500 körüli fametszet szerint Claudius Gothicus uralkodása ideje alatt Szent Valentin pap keresztény párokat adott össze és ezért letartóztatták és börtönbe vetették. A börtönben pedig az egyik börtönőr vak lányának adta vissza szeme világát a monda szerint (ezért is avatták szentté). Ekkor bármely keresztényeket segítő aktivitás bűnnek számított Rómában. Valentin végül a császárt megpróbálta megtéríteni, amiért először megkövezték és mivel ezt túlélte, 269 körül lefejezték. Egyesek szerint Valentin nap az éppen február 14 környékére eső egyik pogány vallás kiszorítása miatt jött létre. Tény, hogy 500 körül lett hivatalos a szent ünneplése és Valentinnal kapcsolatos legtöbb legendát Angliában fedezték fel.
Érdekes, hogy Valentin nap a köztudatban nem csak a "szerelmesek védőszentje", hanem a lelki betegeké és az epilepsziásoké is. Ugyanakkor népi vonatkozásban Bálint napon választanak párt a verebek és a megfigyelések szerint ha ezen a napon száraz és hideg az idő, akkor bőséges lesz a termés is!
Általában virágot (vörös rózsát), szíives lufit, aranyos plüssfigurákat vesznek egymásnak a párok és "Boldog Valentinnapot!" kívánnak egymásnak ajándék átadáskor. Jellemző még a kézzel készített Valentin jelképeket tartalmazó egyedi kis tárgyak. A férfiak kedveskedhetnek egy hangulat teremtő (gyertyás) romantikus vacsorával a hölgyeknek, ők pedig készülhetnek úgynevezett "bevetős" ruhával az éjszaka közeledtére való tekintettel (pl. szexy fehérnemű). A hölgyek szintén szeretik a gyomrukon keresztül elkényeztetni párjukat (sütnek finom szives tortát és vacsorát). Az esetét fel lehet dobni illatgyertyákkal, vagy füstölőkkel.
Virág ajándékozással kapcsolatban tanácsokat és tippeket olvashatunk a virág és ajándék link alatt. Mire ügyeljünk átadáskor, milyen színű, számú stb. virágot vásároljunk.

 

Ötletek Valentin napra:

piros rózsa csokor, valentin napi szívecskés torta, párban kapható szimmetrikus ékszerek, piros csomagolású piros édességek, piros bon-bon, egyedi feliratozott és szíves bögre-póló, kis plüssfigurák, szíves párna, vacsorameghívás, szerelmes kulcstartó, szíves alsóneműk, valentin hűtőmágnes, édességes csomagkosár, szivecskés képkeret, szivecskés kutyus-cicus kendő, romantikus DVD, romantikus könyv, szerelmes képeslap, szivecskés puzzle-kirakó, egyedi valentin gyertyák-illatgyertyák, szivecskés kistáska, egyedi szíves hűtőmágnes, egyedi szíves törölköző, szexy bugyi, piros szíves szexuális eszközök és játékok, csokoládés testfestő, szív díszítésű éjjeli lámpa, valentines pizsi, vágyfokozó parfüm, szexy plüss papucs, valentin WC papír, üvegbe gravírozás, szíves könyvjelző, valentin plakát, kínai jeles kép a hálószoba falra, szivecskés album, 2 fél szívmedál gravírozva, egyedi szivecskés sál, gravírozott kis flaska, szerelmes egérpad, szíves tányéralátét, szöveggel varrott piros pokróc, szíves pecsét, szivecskés szappan pár, piros egyedileg feliratozott virágtartó váza, feliratozott főzőköpeny-kendő, egyedileg feliratozott vörösbor, szívecskés toll, szívecskés ördöglakat, Valentin torta, szerelmes hétvégi wellness utalvány, emlékkönyv, egyedi névvel ellátott falióra, fába égetett nevek, gravírozott tálca, névvel hímzett-varrott párna vagy párnahuzat, üvegfestett kis tárgyak

 

Online webáruházak valentin nappal kapcsolatos ajándék vásárlására:

 

Valentin nap ötletek - Ajándéktárgyak egyedi fotóval a Multiprint-től

Valentin napi ötletek - Ajándéktárgyak egyedi fotóval a Multiprint-től
Bögre, póló, maci, egérpad, falióra, gyertya, hűtőmágnes, kulcstartó, naptár, párna, puzzle, vászonszatyor és szinte bármi amire nyomtatni lehet, saját egyedi fényképekkel.
Valentin nap ötlet részletek itt...

Valentin nap ötletek - Könyvek, lexikonok, szótárak, tankönyvek, térképek, diafilmek a Libri-től

Valentin napi ötletek - Könyvek, lexikonok, szótárak a Libri-től
Könyv ajándék az egyik legjobb ajándék ötlet. ráadásul online rendelve további kedvezményeket kaphatunk. Óriási a könyv, tankönyv, hangoskönyv, lexikon, diafilm választék.
Valentin nap ötlet részletek itt...

Valentin nap ötletek - Numero 7 CD, DVD és VHS online zenebolt

Valentin napi ötlete - Numero 7 CD, DVD és VHS online zenebolt
Szép ajándék szinte bármely alkalomra egy eredeti zene CD, vagy film DVD. A Numero 7 online shopban hihetetlen nagy választék közül szemezgethetünk és a bolti áraknál olcsóbban.
Valentin nap ötlet részletek itt...

 

 

Ha kölcsönre-hitelre van szükségünk, hogy ajándékot vegyünk ismerősünknek, szerettünknek, akkor a hitel és ajándék hivatkozás alatt kaphatunk néhány hasznos információt.

Amennyiben nem talált megfelelő ötletet, kérjük nézzen meg néhányat az ajándék ötletek oldal többi hasonló menüpontja alatt is.

Szívesen várunk minden jó, építő jellegű és értékes ajándékötletet a kapcsolat linken található e-mail címre. Köszönjük!

Ajándék hirdetések